digitalni marketing

Šta sve predstavlja online reklamiranje?

Internet marketing je skup metoda i tehnika, koje koriste  veb-kanala za širenje poruke o brendu, proizvodima ili uslugama kompanije svojim potencijalnim kupcima. Metode i tehnike koje se koriste za onlajn marketing uključuju e-poštu, društvene medije, multimedijalno oglašavanje, optimizaciju za pretraživače, Google AdWords i još mnogo toga.
  • Facebook kampanja je jedna od najeefikasnijih metoda dolaženja do potenicjalnih klijenata ovih dana
  • Odaberite državu, grad, pol, godište i ostale socio-demografske faktore i pokrenite kampanju koja će pogoditi pravo u metu.
  • Bitan momenat je da se Vaš oglas sa slikom i tekstom prikazuje potpuno besplatno sve dok potencijalni kupac/klijent ne klikne na Vaš oglas.
  • Napravićemo za Vas Facebook stranicu i povezati sa Vašim veb sajtom.
  •  Pozovite nas odmah kako bi zajedno sa vama osmislili i pokrenuli uspešnu kampanju na Facebook-u .
 
 

Analiza ključnih reči i fraza

Kad se piše neki tekst na internetu dve stvati su bitne, jedna da se primaljiv čitaču i da je u skladu sa trendom i druga stvar je podešen pretraživaču kako bi ga lakše protumačio. Trenutno Google kaže da je algoritam napredovao i da treba više da se fokusira tekst na čitače međutim uvek treba voditi računa o sistemu reču,rečenica kao i sažetosti i jednostavnošću teksta.

Multimedijalni oglas

Digitalni marketing je tesno povezan sa multimedijalnim oglasima. Svaki vaš oglas preko inerenta možee biti prikazan i na google,instagram, facebook i ostalim socijalnim mrežama.Ono u cemu smo mi lideri je pratimo trendove kako ,gde i kome se reklamirati kao i kakvu vrstu reklame, dizajna treba ponuditi. Da li vaša ideja treba da se predstavi slikom sa deokracijom godisnjih doba ili decjim stilom ili sasvim necim trećim zavisi od toga ko su vašsi potencijalni klijenti. To je ono u čemu smo mi experti i garantujemo vam da zajedno možemo postići super rezultate.

Google AdWords

Google AdWords je vrlo bitan deo digitalnog marketinga. Google AdWords je sistem koji nam  omogućava da se reklamiramo na Googlu.Zašto smo rekli sistem? Zato što često se nađe da za istu ključnu reč da se bore dva ili više konkurenata, preko sistema vrednovanja reklame kao i spremnosti koliko je para ko spreman da plati po kliku(CPC), Google će dati prednost jednom ili drugom konkurentu. Tu veštinu aukcije za dobijanje ključne reči kao i da se oglas pojavi na prvoj strani Googla smo vrlo dobro naučili zadnjih 10 godina.I zato sa punom smelošću možemo reći da smo postali i experti za Google AdWords.

DIGITALNI MARKETING - KOJE SVE VRSTE POSTOJE?

Socijalne medije digitalni marketing je usredsređen na marketing na društvenim mrežama. Dakle, tu ćemo započeti našu listu tipova digitalnog marketinga. Društveni mediji sigurno imaju zasluženo mesto na ovoj listi. Marketing putem društvenih medija je „upotreba platformi i veb lokacija za društvene medije za promociju proizvoda ili usluge.“ Izvor Vikipedia. To znači da je sva razmena informacija i angažovanje sa sledbenicima, obožavaocima, partnerima ili konkurentima na platformama društvenih medija s ciljem promocije vaših proizvoda deo digitalnog marketinga. U osnovi, marketing na društvenim mrežama je ciljana upotreba razgovora na društvenim mrežama za povećanje svesti o marki ili proizvodu. Ali budite oprezni, da biste bili uspešni u marketingu na društvenim mrežama, morate u potpunosti razumeti onu društvenu mrežu koju želite da koristite za svoj marketing. Svaka društvena mreža ima jedinstvene karakteristike, najbolje prakse komunikacije i sadržaj koji im se sviđa. Neke društvene mreže će odlično raditi za vašu situaciju, proizvod i sadržaj – druge neće. Danas gotovo sve strategije digitalnog marketinga koriste socijalni marketing na jedan ili drugi način. I ne brinite, vaša strategija društvenih medija ne mora da koristi SVE dostupne društvene kanale ili da preduzme puno ručnih radnji. Fokusiranje na jednu ili dve društvene mreže i dodavanje marketinške automatizacije vašemaktivnost će to učiniti mnogo efikasnijim.

Sadržaj marketinga-digitalni marketing je umetnost korišćenja pripovedaka i dragocenih informacija za povećanje svesti o brendu s ciljem da ciljana publika poduzme profitabilnu akciju. Sadržajni marketing ima za cilj izgradnju odnosa sa potencijalnim kupcima i postajanje partnerom, a ne oglašivačem. To znači da se marketing sadržaja često koristi u ulaznim marketinškim strategijama kroz strategiju sadržaja koja se fokusira na pružanje vrednosti ciljanoj publici sa sadržajem.

SEO je proces optimizacije sadržaja ili veb lokacija tako da se oni prikazuju u rezultatima pretrage u pretraživačima poput Google-a. Pretraživači odlučuju koje će veb stranice prikazati za pojam za pretragu na osnovu ključnih reči pomenutih na veb lokaciji i veza koje se odnose na ovu veb lokaciju. To znači da SEO ima mnogo veze sa upotrebom pravih ključnih reči ili ključnih fraza u kopiji veb stranice ili unutar sadržaja koji želite da prikažete u organskoj pretrazi i dobijanjem veza do ove veb lokacije ili sadržaja.

Digitalni marketing putem pretraživača (SEM)-iako SEO opisuje postupak dobijanja neplaćenog prometa sa pretraživača – SEM se odnosi na korišćenje plaćenog oglašavanja za dobijanje prometa sa pretraživača. Najčešći oblik marketinga putem pretraživača je verovatno Google AdWords iz prostog razloga što je Google ubedljivo najčešće korišćen pretraživač.

Digitalni marketing glašavanje sa plaćanjem po kliku (PPC) Slično SEM-u, drugi oblici PPC oglašavanja takođe opisuju marketinške metode gde prodavac plaća svaki klik na vezu do veb stranice. Osim pretraživača, gotovo sve društvene mreže nude mogućnost oglašavanja po kliku. Ovi oglasi se zatim pojavljuju u fidu ciljanih korisnika društvenih medija. Imajte na umu da se mnoge od ovih aktivnosti ne mogu jasno razdvojiti. Granice između različitih vrsta digitalnog (mrežnog) marketinga često su nejasne.

Digitalni marketing – Affiliate marketing je vrsta digitalnog marketinga zasnovana na učinku. Za razliku od PPC oglašavanja sa pridruženim marketingom, oglašavač ne plaća promet već konverzije. Stope su obično veće, ali rizik oglašivača je ograničen jer on plaća samo za konverzije. Partnerski marketing je popularan kod blogera i vlasnika veb lokacija sa velikim prometom koji zarađuju od prodaje tuđih proizvoda svojoj publici.

Marketing putem e-pošte jedan je od najboljih marketinških kanala koji konvertuju. Slanjem redovnih ažuriranja pretplatnicima na e-poštu možete da izgradite i negujete odnos. Pružajući vrednost svojim ažuriranjima putem e-pošte možete da izgradite poverenje – na kraju ćete moći da procenat svoje publike pretvorite u kupce.

Oglašavanje mobilnih telefona. Naravno, mnoge od gore navedenih vrsta digitalnog marketinga mogu se odvijati na vašem mobilnom telefonu. To se zove mobilni marketing. Verovatno na svom mobilnom telefonu koristite Facebook, Instagram i Google. Ali postoje i neke druge vrste marketinga na vašem mobilnom telefonu koje se do sada ne bi uklapale ni u jednu od pomenutih kategorija: mobilno oglašavanje. ako želite da se odlučite za svoju strategiju digitalnog marketinga, trebalo bi da budete svesni ovih 10 vrsta digitalnog marketinga – i odaberite one za koje smatrate da su najprikladnije za vaše svrhe. #digitalmarketing #digitalstrategi #onlinebusiness #onlinemarketing #marketingstrategi #smallbusinessmarketing #startupmarketingSMS oglašavanje postoji već neko vreme. VhatsApp kao marketinški kanal raste. A sa tehnologijom poput Bluetooth-a koja je i dalje u porastu, opcije marketinga i oglašavanja za mobilne uređaje, posebno u lokalnom marketingu, još uvek nisu u potpunosti iskorišćene.

2020© Copyright Keephumanity. All rights reserved

Napravljeno sa od Keephumanity

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.