Graficki dizajn, da li je dobro placen posao grafickog dizajnera?

Graficki dizajn proces komunikacije kroz visualne elemente i pojmove kao sto su fotografija, tipografija, ikonografija i ilustracija. Grafik dizajn je medju ljudima od pocetka covecastva. Ljudi su na zidovima pecina pokusavali su kroz vizualne elemente kao sto su slike da kazu nesto. Tako da je grafik dizajn mesavina visualizacije i komunikacije.

Grafički dizajneri kreiraju vizuelne koncepte, koristeći računarski softver ili ručno, kako bi komunicirali ideje koje inspirišu, informišu i privlače potrošače. Razvijaju celokupan izgled i dizajn produkcije za aplikacije kao što su oglasi, brošure, časopisi i izveštaji.

graficki dizajn

Da li je grafičko dizajniranje dobra karijera?

Poslednja istrazivanja koja su vrsena 2019 godine i to od IBIS World, pored njih i ostalo druga istrazivanja, kazu da je obrt pare u grafickom dizajnu oko 15 milijardi dolara za porastom na godisnjem nivou od 3.5 procenata. Ako ste se odlucili za ovu industriju sigurno ste na pravom putu i ovo je industrija koja raste svakog dana.

Da li se traži grafički dizajn posao?

Sve vise se trazi graficki dizajner na trzistu. Sa pojavom COVID-19 masovno se mala i srednja preduzeca prebacuju na online trziste sto ujedno i povecava trazju za grafickim dizajnom. U Srbiji porast pojava novih web sajtova i blogova i kao i razvoj IT sektora.

Da li graficki dizajn industrija u koju se tesko ulazi i nalazi posao?

Graficki dizajn je posao za kreativne ljude, bilo ko da ima zelju da kreira na kompjuterski program razne oblike, ilustracije, ikone, tipografije i digitalne fotografije kao sto su baneri, logo, flajeri, brosure itd. Da bi ste se bavili grafickim dizajnom treba imati poznavanje programima kao sto su SERIF, Illustrator , Corel, Photoshop i mnogi drugi. Vreme koje je potrebno da se savladaju osnovnevestine u poznavanju ovih programa je oko 6 meseci , nakon cega se spremni da potrazite posao. Veoma je bazno napomenuti da vam nisu potrebne zvanicne skole i skupe skolarine kako bi ste postali dobar graficki dizajner, koristeci kurseve online i to mnogi su besplatni mogu vam omoguciti dovoljno znanja da seme mozete zvati web dizajnerom.

Da li je graficki dizajn dobro placen posan?

U Srbiji graficki dizajn je sve popularniji i trazeniji posao tako da sa tim ide i dobra zarada. Za pocetnike graficki dizajn je placen izmedju 400-600 evra dok graficki dizajneri koji imaju 3 godine iskustva mogu zaraditi i do 1500 evra mesecno. Jedan od web sajtova gde mozeste naci graficki dizajn kurseve je UDEMY.

Tipovi grafickog dizajna

Postoje 8 tipova grafickog dizajna i to su:

  • Grafički dizajn vizuelnog identiteta
  • Marketing i oglašavanje grafički dizajn
  • Grafički dizajn korisničkog interfejsa
  • Publikacija grafički dizajn
  • Grafički dizajn ambalaže
  • Grafički dizajn pokreta
  • Ekološki grafički dizajn
  • Umetnost i ilustracija za grafički dizajn

Zakljucak

Graficki dizajn je vrlo perspektivan posao i posao buducnosti. Nasa istrazivanja kazu da ce biti sve vise trazeniji i bolje placen, tako da vas iskreno savetujemo da krenete putem grafickog dizajna i uzivate u blagodetima ovog posla.

Ne zaboravite da postane deo naseg programa ” Zaradi 100 $ za 5 min”, zelim da vidim kako

 Ako imate bilo koja pitanja kontaktirajte nas, ako ste zainteresovani za saradnju pogledajte cene nasih usluga.

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.