Istrazivanje, rezultati i njihovo implementiranje u biznisu

Istrazivanje je kontinuirani, sistematski, radoznali procesi u cilju otrkivanja istinitosti, tacnosti i ponasanja cinjenica. Istrazivanje ( radoznalost) je deo covekove licnosti koja se u domenu radoznalosti prosirila da opipljive dokaze, zakonitosti i interakciju svega sto pripada svetu koja nas okruzuje.

istrazivanja i rezultati, WordPress website, website agency, wordpress website agency, wordpress websites, wordpress design, wordpress website designs, wordpress website design agency, website agency san Francisco, website agency California, website agency lake Tahoe, affordable website, affordable website design,

Metodoligija i rezultati istrazivanja

Metodolija se bavi vrstama metoda koje se koriste u istrazivanjima. U zavisnosti od toga sta ispitujemo koristimo razlicite metode. Danasnja vrste istrazivanja ide deduktivnom metodom, ( od opsteg do posebnog). Drugim riječma, metodologija određuje kriterije objektivnog procjenivanja naučnih saznanja, najpouzdanije i najefikasnije postupke dolaženja do naučnog saznanja, također ispituje valjanost postavljenih naučnih hipoteza, njihovu logičnu utemeljenost na prethodnim teorijama i pravilan odnos između sakupljenih podataka i postavljene hipoteze.

Metodoloski pristup dolazenja do saznanja sastoji se u nekoliko faza i to:

  • sta je problem, sugestije i prepostavke sta bi mogao biti problem, ovde je vrlo bitno ispitati da li je taj problem moze da se resi putem istrazivanja i ako moze koliko ce finasijski da kosta ( jer ako nedodjemo do kraja istrazivanja zbog para necemo stiic do resenja)
  • utvrditi sta je cilj ( dal je cilj realan , pragmatican) i sta je predmet?( da li predmet stvaran, opipljiv)
  • trazi se vrsta medotolskog pristupa da bi se resio problem
  • prikupljanje informacija i podataka
  • obrada informacija i podataka
  • donosenja odluka i informacija

Primena i implementacija istrazivanja i rezultata u biznisu

istrazivanja i rezultati, WordPress website, website agency, wordpress website agency, wordpress websites, wordpress design, wordpress website designs, wordpress website design agency, website agency san Francisco, website agency California, website agency lake Tahoe, affordable website, affordable website design,

Nakon svakog istrazivanja vrsi se testiranje i provera tacnosti rezultati. Ako se pokazu da su rezultati do kojih se doslo putem jednog metoda tacni oni se uzimaju i primenjuju, a ako se pokaze da nisu tacni ili da se istim istrazivanjem dolazi do drugacijih rezultata onda ce menja ceo proces metodike.

Nakon sto se utvrdi istinitost i tacnost informacija rezultata oni se implementiraju u dalji proces. Kad je rec o biznisu istrazivanja se vrse u dva smera

  • jedan smer je sta bi smo mogli da preduzmemo da bi smo poboljsali poslovanje,
  • i drugi koji su trenutni i dolazeci problemi koji ometaju normalan razvoj biznisa.

Kad se zavrse ova istrazivanja onda kompanija donosi odredjene odluke u pogledu razvoja i odrzavanja poslova.

U danasnje, moderno vreme sve vise kompanije ima svoje web sajtove ili blogove preko kojih vode svoje poslovanje i nude usluge. Web sajtovi zahtevaju non stop promene i odrzavanje postojeceg sadrzaja na njima. Analiza baze podataka je zapravo jedna vrsta deduktivnog istrazivanja sa ciljem da nam otkrije razne aktivnosti koje se dogadjaju na web sajtu kao ujedno nam ukazuju na greske koje smo napravili ili koje cemo da napravimo.

Baza podataka je baza gde prikupljamo sve informacije, a analizom baze podataka mi resavamo probleme i dajemo zakljucke. Vrlo cesto se dolaskom do zakljucka analizom baze podataka koristi silogizam. Silogizam je donosenje zaklucka iz dve premise( dva stava). Silogizmom se ne dolazi do istine niti mu je to sustina koliko se donosli pravilno iznosenje misljenja i tumace njih. Ali vrlo neretko silogizom se moze doci do istine. Istrazivanja i rezultati su vrlo korisna u savremenom biznisu i treba ih primenjivati sto vise.

ZAKLJUCAK

Za razliku od pre 20 godine kad je biznis dosta vise zahtevao instikt u danasnje vreme se biznisi sve vise oslanjaju na nauku, istrazivanja, statistiku, metodologiju. Mi savetujemo svakoga ko zeli da se bavi biznisom da se bez straha upusti i biznis i da prvo otkrije sa cime bi se zeleo bavi a nakon toga da izvrsi naucnu metodologiju istrazivanja trzista.

ako imate bilo koja pitanja kontaktirajte nas

Ne zaboravite da postane deo naseg programa ” Zaradi 100 $ za 5 min”, zelim da vidim kako

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.