optimizacija sajta

Šta tačno znači SEO i koliko je on važan za jedan sajt?

SEO je skraćenica od Optimizacija za pretraživače( Search Engine Optimization), što predstavlja niz aktivnosti u cilju  povećanja količine i kvaliteta prometa na vašoj veb lokaciji putem organskih rezultata pretraživača. Da bismo razumeli pravo značenje SEO-a, hajde da razbijemo tu definiciju i pogledamo njene delove :

  • Kvalitet saobraćaja. Možete privući sve posetioce na svetu, ali ako oni dolaze na vašu veb stranicu jer im Google kaže da ste resurs za Apple računare kada ste zaista frizer koji prodaje i preparate, to nije kvalitetan promet. Umesto toga, želite da privučete posetioce koji su zaista zainteresovani za usluge i proizvode koje nudite.
  • Količina saobraćaja. Jednom kada imate prave ljude koji klikću na tim stranicama rezultata pretraživača (SERP-ovi), veći promet je bolji.
  • Organski rezultati. Oglasi čine značajan deo mnogih SERP-ova. Organski saobraćaj je svaki saobraćaj koji ne morate da platite.

optimizacija wordpress Sajta PAKETI I CENE

OSNOVNI

150 EUR

OPTIMALNI

230 EUR

PROFESIONALNI

od 450 EUR

Fraza

Fraza je sastavljena od 3 do maximalno 6 reči sto je za razliku od ključne reci koja moze biti samo do 2 reči. Sve češće Google algoritam moze da zaljkuci na osnovu fraze o cemu se radi sadržaj stranice u kome nam daje mogućnost da pokrijemo širi spektar query( rečenicu ili reč koju korisnici Googla upišu o Google bar kako bi tražili odgovor na svoje pitanj).

Podešavanje naslova i podnaslova

Podešavanje naslova i podnaslova je vrlo bitno za optimizaciju sajta. Naslovi i podnaslovi pored toga što treba da daju smislu web stranici isto toliko je i bitno kojim rečima se oni pišu kako bi zadržali suštinu a opet mogućnost da se napišu na drugi način .Šta to znači? Ako nam je ključna reč za stranicu KUĆA , onda mozemo naslov u kome piše STAMBENI OBJETAK  da prepravimo sa KUĆA KAO STAMBENI OBJEKAT. Ovde smo videli da smo dodali ključnu reč u naslov teksta i time nismo zbunili čitaoce testa a ujedno smo i zadovoljlili Google (ili ostalih pretraživača) algoritam. 

Google Analitika

Google analitika je alat koji se integrise na web sajtu i beleži sve akcije koje su se desile na web sajtu(koje bio na sajtu, koliko je ostao na sajtu, koliko je stranica posetio, demografiju posetilaca kao i njihovo ponašanje na web sajtu , itd)

Podešavanje sadržaja H1,H2,H3,H4,H5,p

Podešavanje sadržaja H1 i ostalih headera i paragrafe je vrlo bitno da se uskladi sa tematikom sadržaja stracie kao i sa ključnim rečima i frazama vezane za tu stranicu.Vrlo je bitan deo u optimizaciji web sajta.

Google Webmaster Tool

Google Webmaster alati su u današnje vreme više nego poželjni za korišćenje i medju njima je Google search console najbitnije. Na Google search console možemo integrisati veliki broj ostalih alata ( i to većina njih je besplatno) kako bi preciznije i detaljnije pratili dešavanja i akcije na sajtu.

Optimizacija slika i video materijala

Optimizacija slika je veoma bitna za optimizaciju sajta.Slike dosta vuku memorije i plus slika je u današnje vreme popularnija nego tekst. Prvi razlog da neko klikne na vašu stranicu je dobra slika. Tako da sliku treba obavezno optimizovati i prilagoditi Google Search Engine.

Imate WordPress sajt, a potrebna su Vam bolja pozicioniranost ili održavanje, kontaktirajte nas već danas!

2020© Copyright Keephumanity. All rights reserved

Napravljeno sa od Keephumanity

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.