blog, post, keephumanity, Wordpress website, website agency, wordpress website agency, wordpress websites, wordpress design, wordpress website designs, wordpress website design agency, website agency san Francisco, website agency California, website agency lake Tahoe, affordable website, affordable website design,

BLOG POST – internet objava , kako napraviti dobar post

STA JE POST A STA JE BLOG?

Post je web sajt objava – jedna starnica koja se sastoji od glavnog naslova ili ti H1 (header) , paragrafa pasusa) ,slika , videa i mnogih drugih sitnih dodataka kao sto je socijalne medije deljenje (share) itd.

blog, post, blog i post, WordPress website, website agency, wordpress website agency, wordpress websites, wordpress design, wordpress website designs, wordpress website design agency, website agency san Francisco, website agency California, website agency lake Tahoe, affordable website, affordable website design,

ELEMENTI POSTA i sta bi trebalo da stoji u POSTU

Da bi jedan POST bio kvalitetan treba da ispuni nekoliko kriterijuma. Da bude sazet, jasan, da ima pouzdan i obrazovni karakter, sa mogucnost intereakcije posetioca post- – a ( na primer da ostave opciju da se ljudi subscribe za email kampanju ili kontakt forma itd.).

Pored ovih navedenih karakteristika gore treba da poseduje i slike ( jedna slika vredi 1000 reci),. Slike treba da budu kompresovane i kropovane u odredjenji format kako ne bi bezrazlozno bile velike i tim preopteretili sajt gde je pisan post. Nasa preporuka, koje kompanije mozete koristiti za kompresovanje i kropovanje( secenje ) digitalnih slika, su za kropovanje i za kompresiju slike.

Kad kazemo sazet i jasan znaci da ne bude preopsiran jel stim mozete da izgubite paznju citaoca nakon cega ce citaoc najverovatnije napustiti sajt.

Kad kazemo pouzdan i obrazovan , znaci pouzdan je da podelimo sa citaocima i dokaze sa drugog sajta veceg autoriteta od naseg kao sto Wikipedia ili nekog drugog sajta i svase struke. Obrazovnog karaktera znaci da ponudite citaoce zanimljive informacije vezano za samu temu POSTA.

Vazno je naglasiti ko je autor posta zato sto pokazuje da je neko odgovoran za sadrzaj i spreman da primi kritike i pohvale za sadrzaj.

I naravno ukljuciti socijalne medije dugmice kako bi vasi posetioci mogli da podele objavu na njihovim socijalnim medijama.

Blog je vrsta web sajta gde vlasnici blogova pisu postove vezano za njihova interesovanja, dok je post jedna objava na blogu. Postoje fitness blogovi gde vlasnici pisu fitness postove, tako i frizerski blogovi pisu frizerske postove, modni blogovi pisu modne postove itd.

POST I OPTIMIZACIJA ( POZICIONIRANJE NA GOOGLE)

SEO ( optimizacija ) ili ti search engine optimization je sistem preko koga GOOGLE odredjuje koja stranica gde i kad ce se pojaviti u pretrazivacu. Recimo u pretrazivacu ukucamo rec “KUCA” Google ce nam izbaciti odgovor na to pitanje i najsrodniji odgovori tom pitanju ce se pojaviti na prvoj strani GOOGLE. Blog ili post ima veliku i bitnu ulogu gde ce se vase stranice web sajta pojaviti. Za svaki post mozete staviti po jednu kljucnu rec (keywords) po kojoj Google prepoznaje sta je sustina vase objave. Razni alati mogu se naci na internetu kako bi izvrsili malo istrazivanja, i koju ce te kljucnu rec dodeliti toj objavi.

ZAKLJUCAK

Videli smo razliku izmedju posta i bloga, sta je post i koji su osnovni delovi posta tako da smo sad opremljeni dovoljnim znanjem da zapocnemo pisanje naseg prvog posta. SA SRECNOM !!! ako imate bilo koja pitanja kontaktirajte nas

Ne zaboravite da postane deo naseg programa ” Zaradi 100 $ za 5 min”, zelim da vidim kako

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.