seo 1a- keephumanity

SEO-sta je web sajt optimizacija, i zasto je neophodna za web sajtove?

SEO ( search engine optimization) je pretraživač –web lokacija putem koje korisnici mogu pretraživati Internet sadržaj. Da bi to uradili, korisnici u polje za pretragu unose željeni termin za pretragu. Zatim pretraživač pregledava svoj indeks relevantnih veb lokacija i prikazuje ih u obliku liste. Interni algoritam procenjivanja pretraživača određuje koju će poziciju veb lokacija dobiti u rezultatima pretrage. Google, Bing i Yahoo su primeri popularnog pretraživača.

Algoritam Google i ostalih pretrazivaca se razvijaju svakog dana u smenu covekov uma. Ranije kad smo objavili neki post, blog ili web stranicu trebali da prilagodimo algoritmu Google u tom smislu da skoro sadrzaj web stranice je bije usmeren samo na Google algoritam. Kasnije doslo je do napretka Google tako da su razni blogeri bili usmereni kako na sadrzaj i citaoce web stranice tako i na algoritam Google. U poslednje vreme doslo je toliko napretka u Google da se blogeri samo usmeravaju na sadrzaj stranice dok ce Google ekplicitnim, intuivnim i indukovanim zakljucima razumeti nas sadrzaj.

VRSTE SEO-a

  • OFF-PAGE
  • ON-PAGE

OFFPAGE (SEO)

OFFPAGE SEO je zastupljen van naseg web sajta, blog, post ili web stranice. Sta bi to znacilo?

KOMENTARI

Svaki put kad ostavimo komentar na Google, Youtube , Facebook i ostalim web stranicama i socijalnim medijama. Zato uvek motivisemo nase klijente da kad god procitaju neki dobar artikal da uvek ostave komentar kako bi ozvanicili prisustvo na Google a ujedno i bili nagradjeno od Google tako sto ce nas web sajt i nase web stranice pozicionirati bolje na Google.

GUEST POST- GOST POST

GUEST POST/GOST POST je deo OFFPAGE SEO koji se sastoji od pisanje postova i objavljivanje na drugim web sajtovima. Na Google ima dosta web sajtova koji zele da objave vas post, iz razlitih razloga,.Na Google treba da upisete GuestPost i vasu profesiju npr, guest post za fitness ( ili slicno), i Google ce vam izbaciti spisak websajtova koji rade GUEST POST.

ROUND UP POST – NAOKOLO POST

Naokolo Post je OFFPAGE SEO koji se sastoji od toga sto cemo da napisati post sa sazdrzajem na primer “10 najbojih barova u Beogradu”, i na toj listi opisati svaki bar i usmeriti nas post na njihov bar. Jednom kad usmerite post ka drugim web sajtovima onda posaljite email vlasnicima tih web sajtova i recite im da ste napisali post i pohvalili njihov web sajt, i da bi vam znacilo ako bi oni nesto napisali o vama ili usmerili post( web stranicu ka vama. Da bi ste nasli emailove drugih vlasnika kompanija koristite Google Chrome extension HUNTER. Sa ovim nacinom cemo povezati nas web sajt sa drugim web sajtovima i dobiti super poziciju na Google zato sto ce nas Google prepoznati kao pouzdan web sajt zato sto zele mnogi da se povezu sa nama.

Post o drugim proizvodima iz svoje industrije

Ako ste u restoranu biznisu mozete da napisete artikal vezano za recepte u drugim restoranima, i usmerite ih ka drugim web sajtovima( restoranima koji su vlasnici tih recepta).

ONPAGE SEO

ONPAGE SEO je optimizacija koja se vrsi na samom sajtu , pazljivo se biraju kljucne reci ( keywords) na svakoj stranici, u alt text ispod svake slike napise se opis slike , dodaju se kljucne reci, vrlo je bitno obratiti paznju na HEADER-e i koje vrste kljucnih reci ce te staviti u njih. Meta description je isto od velikog znacaja, SLUG tekst ( koji ordedjuje URL stranice) i mnogi drugi faktori uticu na ONPAGE SEO.

Da li je dobar posao web sajt SEO optimizacija?

Sa porastom interneta dolazi i do porasta konkurencije na internetu pa sa tim i potraznja za dobar SEO. Posao se moze naplacivati po ucinku na mesecnom nivou ( sto uglavnom uzimaju manja preduzeca) a moze i fiksno placanje gde se uz paket dobijaju odredjene usluge ( i to pretezno uzimaju velika preduzeca).

SEO web sajt cena

Prvo treba napomenuti kako prepoznati ljude koji lazu u SEO servisu? Prvo vam obecavaju da ce vas sajt biti na prvim stranicama Google za mesec dana, drugo kako ste izabrali sjajne kljucne reci a da pre toga on nije izvrsio istrazivanje njih, nepominje vam socijlane medije kao ni backlink strategiju, nespominje vam ni opciju za donaciju da ljudi doniraju kod vas i vi kod njih i mnogi druge stvari. Da bi ste imali uvid u sliku kako funckionise SEO mora ukratko da vam SEO osoba prezentuje ceo posao, koliko dugo ce mu trebati do zeljenih rezultata i kakvu korist vi imate od ovoga. Cena SEO varira od potrebe klijenta, mi smo vam napravili cenovnik koji mozete pogledati ovde.

ZAKLJUCAK

SEO je vrlo bitan deo online poslovanja i jedan od presudnih faktora sto se tice uspeha vaseg biznisa. SEO je investicija koja ce vam zasigurno doneti zaradu gde svaki dinar potrosen nije uzaudno bacen vec naprotiv ce vam doneti mnogo vece profite od vaseg ulaganja.

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.