UI DESIGN, ui dizajn, web design, keephumanity

UI dizajn, sta je sve potrebno znati o UI dizajnu i od cega se sastoji

UI dizajn (user intuitive design) – intuitivno korisnicki dizajn je deo celokupnog WEB dizajna jednog web sajta. Pored UI dizajna imamo i UX dizajn o kome mozete videti u drugom postu.

ui dizajn, WordPress website, website agency, wordpress website agency, wordpress websites, wordpress design, wordpress website designs, wordpress website design agency, website agency san Francisco, website agency California, website agency lake Tahoe, affordable website, affordable website design,
jedna od situacija i sema kako pravimo UI dizajn

Sta je web dizajn?

Veb dizajn je postupak web razvoja za izradu web stranice koja se fokusira na estetske faktore poput izgleda, korisničkog interfejsa i drugih vizuelnih slika kako bi web sajt, blog ili post učinila vizuelno privlačnijom i jednostavnijom za upotrebu. Web dizajn koristi razne programe i alate kako bi postigao željeni izgled, kao što su Dreamveaver, Photoshop i mnogi drugi. Da bi kreirali pobednički dizajn, web dizajneri moraju da razmisle o svojoj publici, nameni web stranice i vizuelnoj privlačnosti dizajna. ( opsirnije mozete naci ovde).

Ko sve moze da se bavi web dizajn poslom?

Web dizajnom moze da se bavi svako ko zeli da bude kreativan i inovativan. U ovoj recenici najbitnija je rec “ZELI”? Zasto?

Zelja moze biti i pozitivna i negativna, pozitivna zelja je kad radite nesto korisno i tim delanjem cinite dobro i sebi i drugima( ne samo drugima nego i sebi). U danasnje vreme mnogi ljudi se bave raznim poslovima zbog para i ujedno taj posao obavljaju korektno, medjutim ako ne volimo taj posao vrlo brzo ce nam dosaditi i poceti frustrirati. Tako da ako zelite da se bavite web dizajnom i postali uspesni u tome sto radite trebalo bi da VOLITE OVAJ POZIV, a zasto je tako? Bilo koja prepreka u slucaju da ne volite svoj posao ce vas unazaditi a u slucaju da volite ce vas obogatiti, ako pogledate na duze staze shvatice da ste nazadovali u svom poslu a ne napredovali sto ce vas odvesti do ocaja ( stanje svesti koje niko ne bi zeleo da poseduje).

Sta je UI dizajn?

Šta je dizajn korisničkog interfejsa? Dizajn korisničkog interfejsa ili dizajn korisničkog interfejsa obično se odnosi na vizuelni raspored elemenata sa kojima korisnik može da stupi u interakciju na web lokaciji ili tehnološkom proizvodu. To bi mogli biti kontrolni tasteri na radiju ili vizuelni izgled veb stranice. Dizajn korisničkog interfejsa mora biti ne samo privlačan potencijalnim korisnicima, već mora biti i funkcionalan i kreiran s obzirom na korisnike. Zašto je dizajn korisničkog interfejsa važan za upotrebljivost? Dizajn korisničkog interfejsa može dramatično uticati na upotrebljivost i korisničko iskustvo aplikacije. Ako je dizajn korisničkog interfejsa suviše složen ili nije prilagođen ciljanim korisnicima, korisnik možda neće moći da pronađe informacije ili usluge koje traži. U dizajnu veb stranica, ovo može uticati na stope konverzije. Izgled dizajna korisničkog interfejsa takođe treba da bude jasno postavljen za korisnike kako bi korisnik mogao da pronađe elemente u logičnom položaju. Kako optimizirati dizajn korisničkog interfejsa Dizajn korisničkog interfejsa treba da bude optimizovan tako da korisnik može upravljati aplikacijom što je brže i lakše. Mnogi stručnjaci veruju da dizajn korisničkog interfejsa treba da bude jednostavan i intuitivan, često koristeći metafore iz ne-računarskih sistema. Uz intuitivniji dizajn korisničkog interfejsa, korisnici će moći lako da se kreću po veb lokaciji, brzo pronalazeći proizvod ili uslugu koju žele. Jedan od načina da se proveri intuitivnost dizajna korisničkog interfejsa je testiranje upotrebljivosti. Povratne informacije iz ispitivanja upotrebljivosti mogu se zatim koristiti za optimizaciju dizajna korisničkog interfejsa prototipa ili konačnog proizvoda.

KOLIKO PSIHOLOGIJA UTICE NA UI DIZAJN?

Sve vise psihologa ulazi u IT industriju sto je i logicno, sa poznavanjem ljudskog mozga i psihe dosta mogu da olaksaju zadatak programerima da kroz svoj posao dodju lakse do cilja. Intuicija kao deo naseg uma je vrlo bitna stavka sto se tice u pravljenje web sajta. UI dizajneri pokusavaju da kroz spontanu navigaciju na web sajtu zadrze posetioce i po mogucstvu da ih pretvoriti u klijente. Vrlo je bitno predvideti sledece korake ljude i prilagoditi poziciju slika, dugmica, videa, boja i mnogih drugih detalja posetiocu web sajta.

ZAKLJUCAK

UI dizajn je veoma bitan u efikasnosti web sajta i kaze se cesto da je on glavni razlog zasto se posetioci zadrzavaju na web sajtu. Dobar UI dizajn cesto ubrza efikasnost i produktivnost web sajta.

Ne zaboravite da postane deo naseg programa ” Zaradi 100 $ za 5 min”, zelim da vidim kako

 Ako imate bilo koja pitanja kontaktirajte nas, ako ste zainteresovani za saradnju pogledajte cene nasih usluga

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.