UX dizajn, zasto je bitan za web dizajn, od cega se sastoji?

UX dizajn (user expirience design) –iskustveno korisnicki dizajn je deo celokupnog WEB dizajna jednog web sajta. Pored UX dizajna imamo i UI dizajn o kome mozete videti u drugom postu.

ux design,  WordPress website, website agency, wordpress website agency, wordpress websites, wordpress design, wordpress website designs, wordpress website design agency, website agency san Francisco, website agency California, website agency lake Tahoe, affordable website, affordable website design,

Sta je web dizajn?

Veb dizajn je postupak web razvoja za izradu web stranice koja se fokusira na estetske faktore poput izgleda, korisničkog interfejsa i drugih vizuelnih slika kako bi web sajt, blog ili post učinila vizuelno privlačnijom i jednostavnijom za upotrebu. Web dizajn koristi razne programe i alate kako bi postigao željeni izgled, kao što su Dreamveaver, Photoshop i mnogi drugi. Da bi kreirali pobednički dizajn, web dizajneri moraju da razmisle o svojoj publici, nameni web stranice i vizuelnoj privlačnosti dizajna. ( opsirnije mozete naci ovde).

Ko sve moze da se bavi web dizajn poslom?

Web dizajnom moze da se bavi svako ko zeli da bude kreativan i inovativan. U ovoj recenici najbitnija je rec “ZELI”? Zasto?

Zelja moze biti i pozitivna i negativna, pozitivna zelja je kad radite nesto korisno i tim delanjem cinite dobro i sebi i drugima( ne samo drugima nego i sebi). U danasnje vreme mnogi ljudi se bave raznim poslovima zbog para i ujedno taj posao obavljaju korektno, medjutim ako ne volimo taj posao vrlo brzo ce nam dosaditi i poceti frustrirati. Tako da ako zelite da se bavite web dizajnom i postali uspesni u tome sto radite trebalo bi da VOLITE OVAJ POZIV, a zasto je tako? Bilo koja prepreka u slucaju da ne volite svoj posao ce vas unazaditi a u slucaju da volite ce vas obogatiti, ako pogledate na duze staze shvatice da ste nazadovali u svom poslu a ne napredovali sto ce vas odvesti do ocaja ( stanje svesti koje niko ne bi zeleo da poseduje).

UX dizajn?

UI dizajn je zaduzen za celokupno iskustvo kornisnika web sajta kao i njegov dozivljaj samog web sajta. Za razliku od UI dizajna koji se bavi estetskim delm web dizajna, UX dizajn se bavi funkcionalnoscu web sajta tako sto prilagodjava logicnu mapu klijenta i web sajta. Ovde je veoa bitno napomenuti da je UI dizajn zaduzen da privuce klijente dok je UI dizajn zaduzen da vrati klijente koji su vec bili na web sajtu. Mnoga znanja iz drugih nauka je vrlo korisno u pravljenju UX dizajna kao sto je znanje iz Psihologije, Sociologije, Ustav i Prava, Filozofije, Matematike, Logike i mnoga druga.

Kako se pravi UX dizajn?

Posto je trenutno mnogi nacini da se napravi UX dizajn kao sto su projektovanje u Word-u, Excel, pa do usko-specijalizovanih programa i aplikacija kao sto su InVision, Adobe Expirience Design, Origami Studio Design, Sketch i nogi drugi.

Delovi UX i UX dizajna su isti samo sto se razlikuje kako cete prici njima, da li sa stanovnista funkcionalnosti ili estetike.

Koliko zaradjuje UX dizajner u Srbiji?

UX dizajner zaradjuje zavisnosti od nivoa, gde zivi , za koga radi i naravno kako je menadzer pogodio posao sa klijentom krece se izmedju 500 evra pa sve do 2000 evra.

ZAKLJUCAK

UX dizajn kao deo web dizajna je vrlo bitan deo u stvaranju web stranica, web sajta ili bloga. Zaduzen je za celokupni dozivljaj klijenta kad koristi web stranicu, njegov krajnji cilj je da od na logicni nacin prikaze funkcionalnost web sajta kako bi zadovoljio klijentova ocekivanja a sa druge pruzi mu jednostavan, brz i pouzdan servis.

This site uses cookies to provide you with great user experience. By using Keep Humanity, you accept our use of cookies.